Sinkkuna on helppo sisustaa, perheellinen joutuu tekemään kompromisseja. Meillä on miehen kanssa onneksi aika samanlainen sisustustyyli. Tosin minun viherkasvit eivät taida oikein herraan makuun sopia, mutta minä kastelenkin ne sitten itse.

Kylässä käyneet tietävät, että meidän kämppä on aika räjähtäneen näköinen: seitsemän vuotta enemmän tai vähemmän tilapäisratkaisuja ja sen huomaa. Yhtä sun toista pitäisi rempata, mutta kun todennäköisesti parin vuoden kuluttua on muutto muutenkin edessä (kämppä käy hiljalleen pieneksi), emme viitsi tuhlata vähiä rahojamme vuokra-asunnon kunnostukseen. Saksassa asuvat tietävät, että täällä vuokra-asunto on oikeastaan vain "kylmät seinät" (kylmävuokra ja päälle tulevat lämmitys ja muut kulut, kuten jätehuolto). Vuokralaiset kunnostavat asunnon muuttaessaan mieleiseksi, siis käytännössä usein keittiökalusteita lattiapintoihin. Nykyisin kämpän vuokrasimme Suomesta käsin ja vain mies näki sen ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Asunnossa aikaisemmin vuosikymmeniä asunut nainen oli kuollut ja vuokranantaja lupasi rempata asunnon. No remppausta on niin monenlaista, onneksi sain estettyä kokolattiamaton eteisestä (lapsiperheen unelma?).

No joka tapausessa asumme täällä ja viihtyäkin pitäisi. Eli meidän perhe tekee pinnallista näennäisremonttia. Kun kämpässä asuu viisi ihmistä, kaikkia tyydyttävää kompromissia ei ole helppoa löytää. Ensimmäisenä sai eteinen uuden kaunistuksen . Minä ja ennen kaikkea muksut löysimme Ikeasta alennettuun hintaan "kukkia". Jotenkin olin huomaavani, että mies hieman itsekseen virnisteli, kun eilen eteisen "kaunistimme".