Aamut on jo todella pimeitä puoli kuuden aikaan,kun herätyskello soi. Nuorenpana nukuin joskus täysikuun aikaan levottomasti,mutta viime yönä kuorsasin kuin pieni murmeli, vaikka kuu mollotti ihanasti taivaalla.

Seitsemän aikaan aurinko alkaa jo nousta.Tänään oli taivaalla taas ihanat pilvikuviot.

Minun on näiden kuvien jälkeen kai turha yrittää vakuuttaa, että aamuni ovat kiireiset. "Pesitkö jo varmasti hampaat?", "Onko ratikkalippu repussa?" "Teitkö jo koulueväät?" Meidän muksujen koulussa ei ole kunnon lämmintä ruokaa eli he keplottelevat eväillä koko koulupäivän, joka Noralla on pisimmillään aamu kahdeksasta iltäpäivälle kello neljään.

Yksi palapeli taas valmiina. Parasta tässä työssä oli jo olemassa olevan (jäte)materiaalin hyötykäyttö. Mosaiikin alustana on keittiörempasta ylijäänyt puulevyn palanen. Punainen tuikku on tässä vain mittakaavana. Punaisen tuikun sijasta haluan ostaa siniset tuikut ja ehkä adventtiajalle ihan kunnon kynttilät. Työn pinnalla olevat valkoiset läiskät yrittävät esittää lumihiutaleita. Muksut avustivat leikkelemällä paperista minulle lumihiutaleen malleja. Ja Veran idea olivat keltaiset "tähdet". Muksuilla on ihan omiakin mosaiikkiprojekteja suunnitteilla. Tehdään kun ehditään...