Lomalla tuli tosin lasten kanssa pyöräiltyä, mutta muuten laiskoteltua. Kävin tänään sauvakävelyllä ja huomasin olevani ihan rapakunnossa. Onneksi otin kameran mukaan eli pulssi pääsi aina välillä vähän tasaantumaan. Kuntoillessa, myös uinnissa, käytän sykemittaria. Se ei ole vain hauska leikkikalu, vaan ihan oikeasti motivoi seuraamaan kunnon kehitystä. Kun seitsemän vuotta sitten eka kertaa sauvakävelin Kasselissa, olin eksoottinen näky, mutta nykyisin sauvakävelijöitä näkee täälläkin tosi paljon. Jos ei yksin jaksa sauvakävellä säännöllisesti,  löytyy myös kävelyryhmiä. Ja alkeet voi oppia sauvakävelykurssilla. Sauvakävely on muuten saksaksi nordic walking.

Kuntoilen tavallisesti lähipuistossa eli Bergpark-puistossa. Käymme siellä  usein myös muksujen kanssa. Puistossa on yllättävän monipuolinen eläimistö ja kasvisto. Vuodenaikojen vaihtelu tuo oman viehätyksensä ja parina tarpeeksi kylmänä talvena olemme luistelleet Lac-lammen jäällä.

Wilhelmhöhen linnassa on nykyisin taidemuseo, aikaisemmin se oli mm Keisari Wilhem II:n kesäresidenssi. Siihen aikaan ei tietenkään rahvaalla ollut asiaa puistoon, mutta nykyisin puistossa on parasta sen rento tunnelma: lenkkeilijöitä, koiran ulkoiluttajia, lapsiperheitä... ja tietysti turisteja.

Kuva on hieman epätarkka, mutta kaukana ylhäällä seisoo Kasselin epävirallinen tunnus Herkules. Puisto on todella iso ja Herkuleksen takana alkaa Habichtswald-metsä, jossa voi myös hyvin vaeltaa metsäteitä pitkin. Olen mieheni kanssa (hän on paljasjalkainen kasselilainen) onnistunut eksymäänkin metsään, siis vähän kuin Hannu ja Kerttu. Lopulta löysimme noidan piparkakkutalon eli kahvilan. Metsässä on useampikin kahvila ja ravintola, jossa vaeltajat voivat syödä kermakakkuja tai juoda virvoittavan oluen. Siis vaikka Hessen on Saksan metsäisin osavaltio, metsässäkin on "mukavuuksia". Luin Olavi Paavolaisen "Kolmannen valtakunnan vieraana" joskus muinoin Saksan seikkaluni alkuaikoina. Muistelen, että Paavolaisen mukaan saksalaisessa kulttuurissa metsä koetaan synkäksi ja jopa pelottavaksi paikaksi.